Du trenger aldri å kjøpe frokostblanding igjen.

Hvis du er interessert i matlaging som meg, så ender du ofte opp med en del “rare” ingredienser i skapet. Pakningene er jo som regel større enn det man skal bruke. Kjøkkenskapet mitt er til tider et sort hull der resten av pakningene går inn, og ikke kommer ut igjen på lang tid.

 

En god løsning for å få brukt tiloversblevne ingredienser etter baking er å mikse dem i et glass og bruke den fiks ferdige kornblandingen til frokost med yoghurt på. Om morgenen skal maten være superrask å lage. Siden utvalget av frø og kornsorter varierer, så blir ikke blandingen lik hver gang. I mitt musliglass er det for tiden: -havregryn -linfrø – sesamfrø -knuste hampefrø -knekkebrødsmuler – hakkede mandler.

Alt går i glasset
Hiv alt i et stort glass og rist.

Baker du ofte, kan det hende at du aldri trenger å kjøpe frokostblanding igjen! Nå er ikke frokostblanding veldig dyrt, men å blande selv er enda rimeligere og særlig hvis du bruker opp ting du allikevel har handlet til noe annet. Alt du hiver i glasset må være tørt, ellers er det bare fantasien som begrenser innholdet.

Med rosiner, mandler og appelsin på toppen denne gangen. En sunn, næringsrik frokost som holder lenge.
Pyntet med rosiner, mandler og appelsin på toppen denne gangen. En sunn, næringsrik frokost som gjør magen glad og holder deg mett lenge.

 

Har du noen triks for å unngå at matskapet blir stappfullt av ingredienser som bare går ut på dato?

Loading Facebook Comments ...

One thought on “Du trenger aldri å kjøpe frokostblanding igjen.”

  1. Man fyller bare opp etterhvert. Ble havregrynbasen kjedelig i lengden? Fyll på med puffet ris eller cornflakes på toppen og shake away.

Leave a Reply