Et kjølig bad roer tankene.

Hello world!

Velkommen til Yirdfast, en levende vevside for oss som liker å leve “grønt”. Å leve grønt handler om å tilføre miljøet eller naturen rundt deg noe positivt, istedenfor å forbruke og kaste. Det er tusenvis av veier til rom for den som ønsker å gjøre fotavtrykket sitt litt lettere! Det finnes allerede mange gode kilder på nett med flere gode livsstiltips enn noen kan klare å følge, og det gjelder å plukke ut de som funker for deg. Som ikke er så inngripende at du kommer til å gi opp, og som tilfører deg noe og ikke bare tar bort alt som er gøy. Som med alt annet så gjelder det å bruke sin kritiske sans når man leser om andres erfaringer.

Et kjølig bad roer tankene.
Et kjølig bad roer tankene. Bilde (c) Marta Løvberg

Det er flere grunner til at jeg mener det er plass til en blogg til om grønn livsstil:

* Ikke alle leser engelsk godt, og selv om man gjør det så vet man gjerne ikke hva spesielle ting som de ulike ville plantene heter på ulike språk.

* Floraen og hva som fins av spiselige vekster varierer fra sted til sted, og det som fungerer godt for en blogger i London eller Århus er ikke nødvendigvis like sant i Oslo.

* Et googlesøk på sankesalat ga ett treff, og det handlet ikke om å sanke ville vekster for å lage salat. Dette skal herved endres!

* Jeg er dessverre laget slik at hvis jeg bare har en ide om hvordan noe skal gjøres, men ikke noe skikkelig eksempel å følge, så har det en tendens til å bli med tanken. For tenk om det ikke funker slik som jeg tror! For eksempel har jeg hatt lyst til å spire bønner (spirer er sunt og godt, men dyrt – mens uspirte bønner er veldig billig). Det ble likevel ikke til at jeg faktisk gjorde det før jeg fikk en trinn for trinn-instruksjon fra en kjempefin blogg med et litt iffy navn.  (jeg skal vise hvordan mine ble så snart de har spirt).

* Det er lett å miste opplevelsen av at vi henger sammen med resten av naturen når man bor i en storby og kjøper alt man trenger i butikken.

Et vindskjevt tre på Arranøyene. Skulle gjerne ha fått med hele, men det var DIGERT og rett ved veien.
Et vindskjevt tre på Arranøyene. Skulle gjerne ha fått med hele, men det var DIGERT og rett ved veien.

 

Så lenge jeg ser folk rundt meg bli sjokkert over at jeg redder fullt brukbare ting fra søpla, børster av mat som har falt på bakken eller plukker opp etter hunden min med avispapir, så trengs det et mangfold av stemmer som minner hverandre på at summen av handlingene våre har masse å si for jorden vi lever av.

Kommentarfeltet er åpent. Vi høres!

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply