Verdens billigste deodorant

Jeg prøver å bruke mindre emballasje. Når et produkt har mer emballasje enn innhold, ser jeg meg om etter alternativer. En ting som har virkelig mye plast er deodoranter. En vanlig roll-on deo har noen få centiliter produkt, og er brukt opp etter et par måneder. Plasten rundt veier minst dobbelt så mye som innholdet. Stick-deos er ikke så mye bedre.

Roll-on deodorant. Inneholder veldig lite, må byttes ut ofte.
Roll-on deodorant. Inneholder veldig lite, må byttes ut ofte.

Jeg har prøvd saltsteinsdeo, men det holdt ikke hele dagen på meg. Enkelte “vanlige” deoer har også sviktet utover kvelden, så jeg er nok en som trenger en kraftig deo for å ikke stinke.

Salt-deo
Salt-deo

Lush sin Aromaco er nesten uemballert. Den fungerte i flere år, men til slutt fikk jeg røde utslett av den. Så prøvde jeg T’eo fra samme butikk, men den holder ikke hele dagen på meg. Dessuten digget jeg ikke de blå blomstene som drysser over alt de første gangene man bruker den, og løftet om å “ikke lukte som ei jente” – hva skal det bety?

T'eo fra Lush. Lukter godt, men varer dessverre litt kort på meg. http://www.lushnorge.no/butikk/kropp/deodoranter
T’eo fra Lush. Lukter godt, men varer dessverre litt kort på meg.

Så jeg gjorde noen søk på nett, og på forumet til Zero Waste Home fant jeg en som hadde prøvd det meste og landet på å spraye eddik under armene om morgenen. Vanlig klar eddik fra matbutikken. Så jeg helte litt eddik i en sprayboks og prøvde det i dag, og det har holdt gjennom en lang dag med hundeturer, trapper, et par timer i en travel messehall og en varm biltur. Så da vil jeg si den har bestått testen. Eddik lukter jo, vel, eddik, men lukten forsvinner heldigvis når det tørker, det vil si ganske raskt.

eddik

Utrolig at jeg aldri har hørt om dette før. Det er vel sånn at det ingen kan tjene noe penger på ikke får noe oppmerksomhet og til slutt blir glemt.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply