Observasjoner fra en kulemage

En lang stund orket jeg nesten ikke mat på grunn av kvalme, og levde nesten utelukkende på frukt og grønnsaker, med litt yoghurt og makrell i tomat på knekkebrød for å få litt andre næringsstoffer også. Etter fire måneder på den dietten der, er blodverdiene mine bedre enn de noen gang har vært.

Nå har matlysten kommet tilbake, og jeg spiser mer normalt (middagsmat og sånt). Jeg har ikke hatt en eneste craving. Det forteller meg at den voldsomme trangen til visse typer mat som mange opplever kanskje handler om at kostholdet ikke er helt optimalt slik at man får mangel på et eller annet næringsstoff. Siden cravings lett fører til at man legger i seg masse usunt, tror jeg på forebygging med supermat!

Strutter foran den første DNA-modellen. Fra påsketur i London
Strutter foran den første DNA-modellen. Fra påsketur i London

På grunn av nevnte fraværende matlyst gikk jeg ikke opp et gram de første tre-fire månedene, om noe gikk jeg ned litt. Jeg var med andre ord et stykke unna den anbefalte vektkurven, så jeg spurte om dette på en av de mange svangerskapskontrollene. Beskjeden fra jordmor var at det gjør ingenting å gå opp mindre enn anbefalt så lenge man får i seg næringsstoffene man trenger. Derimot bør man for all del ikke gå opp MER enn det anbefalte, av den enkle grunn at man blir tjukk, og kanskje ikke merker det fordi det er vanskelig å skille fra babyvekten. Så der har du nok litt av grunnen til at de spesifiserer skummetmelk i kostholdsrådene.

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply